Etnološko - turistična prireditev 20. jubilejna Semiška ohcet

11.7.2014

Tradicionalna etnološko - turistična prireditev 20. jubilejna Semiška ohcet je potekala v petek, 11. in v soboto, 12. julija 2014, v Kulturnem centru Semič in pod šotorom pri gasilskem domu Semič.

V prostorih Kulturnega centra Semič smo imeli v petek, 11. julija, otvoritev prireditve z razstavami. Obenem pa se je odvil koncert Alenke Godec.

Osrednja prireditev je potekala v soboto,12. julija, na prireditvenem prostoru pri gasilskem domu Semič. Tudi letos ni bilo prave poroke, zato so delček obredov prikazali člani folklorne skupine Semiška ohcet, in sicer šranganje, svetenje in prihod neveste na dom. V osrednjem kulturnem programu so poleg imenovane foklorne skupine nastopali še KUD godba na pihala Semič, Oktet Vitis, Tamburaška skupina Preloški muzikanti in folklorna skupina KUD-a Božo Račič Adlešiči.

Sobotni program prireditve je ponujal tudi 2. pohod po semiški gori, tradicionalni blagoslov motoristov, 6. rekreativno kolesarsko turo po okolici Semiča. V popoldanskem času pa se je odvilo Srečanje ljudskih pevcev in godcev ljudskih viž Bele krajine ter otroška igrica za najmlajše.